Blog-archief

In december 2020 begonnen we met deze website. Dat ging tamelijk onvoorbereid, waardoor de 1e zeven epistels niet als blog-bericht verschenen maar als blokken tekst die we zelf op 1 pagina prutsten. Vanaf blog 8 zijn het echte blog-berichten, maar de eerdere 7 waren toen opeens foetsie. Nu hadden we er kopieën van en zo konden we deze bijdragen alsnog terugplaatsen. Zonder die handige tags om zoeken makkelijk te maken, maar wellicht heb je genoeg aan de samenvattingen hieronder.

Blog 1 – december 2020 We kondigen aan dat we een website met een blog zijn gestart; véél handiger dan steeds mailen. We pakken de draad op vanaf 2018. Stijgende PSA laat zien, dat prostaatkanker ongevoelig wordt voor hormoonbehandeling met Zoladex; en nu? Er lopen continu onderzoeken naar nieuwe behandelingen. Welke kansen biedt dat? Frank blijkt een ideale deelnemer aan de PROMPT-studie vanuit het Radboud UMC.

Blog 2 – 9 januari 2021 We klussen in het huis van jongste dochter. En we horen dat het nemen van een biopt voor DNA-analyse niet door gaat. Te risicovol. Kans verkeken? Opluchting volgt met de uitleg, dat ook met biopten uit 2011 of 2009 gewerkt kan worden.

Blog 3 – 16 januari 2021 Het regisseren van medische afspraken met twee verschillende ziekenhuizen valt niet mee. En verder: klussen, thuisonderwijs, sneeuw en een vallend kabinet.

Blog 4 – 19 januari 2021 Een verslag van een dag vol onderzoeken in het Antonie van Leeuwenhoek in Amsterdam. Wat een fijn ziekenhuis is het toch.

Blog 5 – 25 januari 2021 De afspraak met het Radboud was toch on-line? Waarom vragen ze dan nu of we naar Nijmegen willen komen? Bloedprikken kan gelukkig ook wel in ons lokale ziekenhuis. De verhuizing van dochterlief in Coronatijd is een heel gepuzzel: hoeveel mensen mogen er waar helpen? Komt iedereen weer voor de avondklok thuis?

Blog 6 – 2 februari 2021 In de thuis-wachtkamer wordt ons geduld op de proef gesteld. Het Radboud heeft nog geen resultaat van de DNA-analyse. Wij verkeren in de veronderstelling, dat dit mede bepalend is voor de te kiezen behandeling. Spannend. Onnodig blijkt nu: er wordt toch altijd eerst gestart met de “reguliere” medicatie.

Blog 7 – 4 februari 2021 Duidelijkheid over de vervolg behandeling. Xtandi (enzalutamide) in aanvulling op de Zoladex. Plezierige kennismaking met de internist-oncoloog van het AVL.

Latere berichten zijn te vinden op de pagina Blog

%d bloggers liken dit: