6. Wachten op ( goed) nieuws

Blog 6 – 2 februari 2021

We zitten echt op goed nieuws te wachten. We telden de dagen af en waren redelijk in staat ons zelf af te leiden. We brachten de caravan naar Friesland en dat voelde al direct als thuiskomen. De boel stond vlot en we hadden er een paar heerlijke, ijskoude dagen. Ik reed ook nog even heen en weer om ons bonuskind online te begeleiden met zijn schoolwerk. Frank ging nog “even” bloed prikken in het plaatselijke ziekenhuis. Dat vergde nog wat telefoontjes naar Nijmegen, waarschijnlijk een typefout in het formulier. 

Wachten op goed nieuws, wat is dat dan? Als de DNA analyse niks oplevert lijkt dat goed nieuws, maar dat is het dan niet: de kans is dan nul dat er nog enige genezing mogelijk is. Als er wel wat wordt gevonden in het DNA kan dat goed nieuws zijn, maar dat hoeft niet, want wie weet wat ze dan vinden…..

Zo zitten we vandaag met opname spul, papier en pennen in de aanslag. Het duurt en duurt, maar wat er ook komt, geen online verbinding. Je durft niet eens naar de wc. Na anderhalf uur maar zelf even gebeld naar het ziekenhuis in Nijmegen. Het spreekuur loopt uit, alsof je in de wachtkamer zit maar dan gewoon thuis. Als dan eindelijk de telefoon gaat, blijkt de arts nog niks te kunnen zeggen, omdat de uitslag van het lab nog niet binnen is ! Morgen ochtend…..ja maar dan zijn we al in het AVL.  Dan blijkt dat deze uitslag van het Radboud niet belangrijk is voor het gesprek in het AVL. Want er wordt toch eerst gestart met de gebruikelijke middelen en pas daarna eventueel iets anders. Pffffff als we dat eerder hadden geweten dan had dat veel telefoontjes en agenda ergernis gescheeld. 

Ons geduld wordt zo wel enorm op de proef gesteld. We halen maar weer adem en werken door in onze beide kantoren op de eerste verdieping. Wordt vervolgd…..

@Petra

Volgende blog

%d bloggers liken dit: