Blog 11 Voorlopig maar even niet

Het duurde een paar weken maar Frank heeft zijn werk neergelegd. Het heeft heel wat energie gekost om in te zien dat het gewoon echt niet meer ging. Dat is heel moeilijk, dapper ook. Kiezen voor jezelf is een hele opgave als je altijd nuttig bezig wil zijn voor de maatschappij, dus voor anderen. Je hebt het gevoel dat je je collega’s in de steek laat. Je voelt je verantwoordelijk voor de taak die je hebt aanvaard. Hij wilde per se zijn termijn in de Ondernemingsraad uitdienen. Dat is met veel hulp gelukt. Vorige week was het klaar en dat vormde een natuurlijk moment om ook de rest los te gaan laten. Nu is het tijd om voor jezelf te kiezen. 

De nu opgedragen taak is een andere. Zo veel mogelijk gezond blijven is een mega opdracht als kanker in je lijf zit en hardnekkig blijft zitten. De Enzalutamide helpt daarbij, maar zelf moet je ook het nodige doen.

Gezond eten bijvoorbeeld. En om dat echt goed te doen moet je alle verschillende componenten in de gaten houden en meten, noteren in een ohhhh zo handig app. Koolhydraten zijn voor een heel groot deel erg onverstandig. Zo veel mogelijk pure etenswaren, ook geen rijst, aardappelen, brood en alles waar suiker in zit. Als je dan toch iets wilt eten dat tot de categorie luxe en zoet behoort moet je het zelf maken.

De winkels puilen uit van de paas suikerwaren. En dus worden de chocolaatjes, bonbons en paaseitjes, koekjes en taart hier zelf gemaakt, zonder suiker. (Hoe? Dat komt binnenkort op de website)

De keuken is dan 2/3 dagen per week een soort rampgebied. Frank ruimt heel lief de vaatwasser elke keer weer in en uit, want dat doe ik volgens manlief nooit goed (het inruimen dan althans).

Bewegen, ook zo’n ding. Oudste zoon zorgde voor prachtige houten ringen en die dingen worden dan aan de pergola gehangen, sportschool thuis. We wonen naast een prachtig park, ook daar kan je lekker wandelen. Fietsen doet Frank graag en hij verkent nu regelmatig mooie routes in de buurt. En boven op de overloop staat een serie Kettlebells  in slagorde opgesteld

En slapen. Gewoon slapen als je daar behoefte aan hebt. Liefst in een warm bed, want zelf opwarmen kost weer veel energie ipv dat je het juist verkrijgt.

Kaarten, fruitmanden en bloemen sieren inmiddels ons huis en ook lieve collega’s en buurman brachten op afstand (heerlijk die tuin….) een bezoek. Erg fijn deze lieve belangstelling. Opknappen en dan zien of en hoeveel er weer gewerkt kan gaan worden. Voorlopig maar even niet.

Daaromheen maken we plannen, voor Pasen 🐣 . Dan staat onze Zweedse beer nog in Friesland. En alvast voor de meivakantie, Luxemburg zit er niet in…..We gaan met jongste Pasen maar vast dit weekend vieren, want in de caravan ziet hij niet zo zitten (en wij ook niet eerlijk gezegd). De extra vrije maandag wil ik natuurlijk wel graag gebruiken, dus draaien we het maar gewoon om.

Mooi nieuws is er ook weer. Oudste zoon kreeg een droombaan voor onderwijsmensen. Nieuw onderwijs maken in Groningen. Voor een echte kleuterleidster is het echt fantastisch dat zoonlief het zo (h)eerlijke onderwijs aan deze jongste groep kinderen wil doortrekken naar de hogere groepen, puur vanuit het kind gericht onderwijs maken. Het centrum, waar hij de scepter gaat mee zwaaien, begeleidt de kinderen en ouders al vanaf de zwangerschap. Wat is er mooier dan onderwijs krijgen in een soort Pippi Langkous huis en een bos school! Jammer dat we niet in Groningen wonen….

Jongste zoon haalde ondertussen heel stilletjes aan een loket zijn natuurkunde bul op. Mooie cijfers. Rare uitreiking, in een tijdslot, aan een balie. Het wordt nog groots digitaal gevierd, met thuisgestuurd borrel pakket. En zijn handtekening mag ie dan aan zijn eigen bureau, in het zicht van het beeldscherm gaan zetten…..bizarre Corona tijden, geschiedenis schrijven.

Zo, en nu het volgende baksel maken. Chocolade paastaartje en vanmiddag bonbons.

De gerookte zalmsalade voor zondag staat al te trekken in de koelkast.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in:

Eén opmerking over 'Blog 11 Voorlopig maar even niet'

  1. Graag blijven we zo op de hoogte van jullie wel en wee. Ooohhh dat Frank met zijn werk is gestopt is toch wel een giga stap. Goed om voor jezelf op te komen en datgene te doen wat je zelf graag wilt. Sterkte met deze loslating en invulling. We hopen jullie zeker snel te zien en / of spreken!! Groet van Sico en Marjan.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: